Keisti šrifto dydį

Increase SizeDecrease SizeReset font to default

Smalininkų technologijų ir verslo mokykla

Sveiki atvykę!

2024-04-15 - 19

Pamokų laikas

8.00 – 8.45
8.55 – 9.40
9.50 – 10.35
10.45 – 11.30

Pietų pertrauka 11.30 – 12.00

12.00 – 12.45
12.55 – 13.40
13.50 – 14.35
14.45 – 15.30
Mano dienynas
PMIS
AIKOS SMM
LAMA BPO
Europass
lt72

Sekite mus facebook

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Specialusis ugdymas

Kviečiame į mūsų mokyklą!

Edukacinė išvyka į Šilinę ir Panemunės pilį Spausdinti El. paštas
2019 m. Birželio 21 d., Penktadienis

Panaudojant Kultūros paso lėšas mokiniai dalyvavo Kultūros paso paslaugų organizatoriaus Panemunių regioninio parko direkcijos renginyje ,,Edukacinė programa Senieji Nemuno amatai''.

Edukacinė programa truko pusantros valandos. Užsiėmimai vyko Panemunių regioninio parko lankytojų centre. Mokiniai, pasitelkus ekspoziciją, buvo supažindinti su senaisiais Nemuno amatais:

sielių pynimu ir plukdymu, žvejyba ir žvejybos įrankių gamyba, laivyba ir laivadirbyste, pamatė ir galėjo paliesti autentiškus amatininkų įrankius, naudojosi interaktyviais stendais. Buvo rodomi filmukai apie medinės Nemuno valties statybą tradiciniais laivadirbio įrankiais ir plukdomojo tinklo gamybą. Po pristatymo mokiniai patys gamino atskiras plukdomojo tinklo dalis. Naudojant „spūlę" ir vijimo įtaisą „matarą" susivijo virves tinklo pavaroms, išsipjovė plūdes tinklui. Iš nuvytos virvės ir plūdžių pasidarė apyrankes, kurias parsinešė namo. Pabaigoje užsiėmimo kiekvienas reflektavo - įvertino užsiėmimą ir savo jėgas (ką sužinojo, kas patiko, o kas ne, kokias emocijas išsineša su savimi ir pan.).

Po edukacinio užsiėmimo aplankėme Panemunės pilį.

Kad Panemunės pilis yra viena iš įspūdingiausių šio krašto pilių ir yra apsupta seno sulaukėjusio parko bei tvenkinių, įsitikinome pasivaikščioję ir apžiūrėję. Ekskursijos metu mokiniai susipažino su Panemunės pilies istorija, apžiūrėjo restauruotas pilies patalpas, pasižvalgė po vaizdingas apylinkes nuo bokšto aukštumų. Ištaiginga aplinka, prasminga veikla visiems išvykos dalyviams paliko pačius gražiausius įspūdžius.

Mokytoja
Neringa Alminienė