Keisti šrifto dydį

Increase SizeDecrease SizeReset font to default

Smalininkų technologijų ir verslo mokykla

Sveiki atvykę!

2024-04-15 - 19

Pamokų laikas

8.00 – 8.45
8.55 – 9.40
9.50 – 10.35
10.45 – 11.30

Pietų pertrauka 11.30 – 12.00

12.00 – 12.45
12.55 – 13.40
13.50 – 14.35
14.45 – 15.30
Mano dienynas
PMIS
AIKOS SMM
LAMA BPO
Europass
lt72

Sekite mus facebook

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kviečiame į mūsų mokyklą!

Erasmus+ stebėjimo vizitas Portugalijoje Spausdinti El. paštas
2023 m. Gegužės 11 d., Ketvirtadienis

erasmus

2023 m. kovo 19-25 d. trys profesijos mokytojai ir du administracijos atstovai dalyvavo Erasmus+ stebėjimo vizite Portugalijoje pagal įgyvendinamą projektą Nr. ERASMUS+ projekto Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000052172.

Projekto stebėjimo vizito metu projekto dalyviai vyko į profesinio mokymo įstaigas, kuriose bendravo su mokyklos bendruomenėmis. Domėjosi Portugalijos švietimo sistema, pedagogų darbo sistema ir motyvavimu, mokinių mokymosi motyvacijos skatinimu, pamokų lankomumo problemomis, socialiai pažeidžiamų mokinių įtraukimu į profesinio mokymosi veiklas.

Darbo stebėjimo vizitai vyko mokyklose „Instituto de Educado e Desenvolvimento Profissional“, Escola Secundaria de Alcochete – Agrupamento se Escolas de Alcochete“, „Escola Secundaria Jorge Peixinho“, „Escola Tecnica Profissional da Moita“. Susipažinta su mokyklų praktinio mokymo bazėmis, kurias pristatė ir mokiniai ir mokytojai, stebėta profesinio mokymo užsiėmimai. Gerą įspūdį paliko draugiškas, šiltas, nuoširdus mokinių ir mokytojų bendravimas.

Vyko pažintiniai vizitai į viešbučius „Hotel Alif Avenidas“ ir „Valverde Hotel-Relais & Chateaux“. Viešbučių atstovai susipažindino su jų istorija, klientų aptarnavimo bei maitinimo sistemomis. Domėtasis savo mokyklos mokinių galimybėmis vykti į stažuotes Portugalijoje.

Apžiūrėjus minėtas mokyklas, susitikus su mokytojais, mokyklų vadovais, pabendravus su ten besimokančiais mokiniais, stebėjus profesinio mokymo/si veiklas, projekto dalyviai praplėtė žinias ir gebėjimus organizuojant ir įgyvendinant profesinio mokymo/si programas, užsiėmimus. Dalį tos patirties, įgytos Portugalijoje, galima taikyti ir savo mokykloje.

Kultūrinės-pažintinės veiklos metu buvo aplankyti žymiausi Portugalijos sostinės Lisabonos kultūriniai objektai, dalyviai vyko į nuostabų kalnų apsuptyje įsikūrusį Sintros miestą, į Monserrate parką ir rūmus, grožėjosi Atlanto vandenyno pakrantėmiss Cascais ir Cabo da Roca miestuose.

Projekto dalyvius Portugalijoje priėmė ir vizito programą organizavo EPD – European Projects Development Unipessoal Lda, esanti Montijo mieste. Esame nuoširdžiai dėkingi visiems už šiltą ir malonų priėmimą, turiningą ir naudingą vizito programą, nuolatinį rūpestį.

Projekto dalyvių vardu,
Vida Nenortienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui