Keisti šrifto dydį

Increase SizeDecrease SizeReset font to default

Smalininkų technologijų ir verslo mokykla

Sveiki atvykę!

2024-04-15 - 19

Pamokų laikas

8.00 – 8.45
8.55 – 9.40
9.50 – 10.35
10.45 – 11.30

Pietų pertrauka 11.30 – 12.00

12.00 – 12.45
12.55 – 13.40
13.50 – 14.35
14.45 – 15.30
Mano dienynas
PMIS
AIKOS SMM
LAMA BPO
Europass
lt72

Sekite mus facebook

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kviečiame į mūsų mokyklą!

Dalyvavome tarptautiniame siuvėjo profesinio meistriškumo konkurse „Mano banguojanti jūra 2023“ Spausdinti El. paštas
2023 m. Gegužės 11 d., Ketvirtadienis

Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos siuvėjo profesinio mokymo programos pirmo kurso mokinė Jolanta Žilaitienė 2023m. gegužės 4 -5 d. dalyvavo Klaipėdos technologijų mokymo centro organizuotame tarptautiniame siuvėjų profesinio meistriškumo konkurse ,,Mano banguojanti jūra 2023“. Konkurse dalyvavo Lietuvos ir Latvijos būsimosios siuvėjos, iš viso 14 dalyvių. Visos dalyvės siuvo vienodo kirpimo, bet sudėtingo technologinio apdorojimo sukneles.

Tarptautiniame konkurse mūsų mokyklos siuvėjo profesinio mokymo programos mokinė dalyvavo pirmą kartą. Ją konkursui ruošė, konsultavo ir lydėjo profesijos mokytojos Jolanta Grublienė ir Edita Jurkšaitienė. Šis konkursas mums buvo iššūkis, galėjome tobulinti savo profesinius įgūdžius.

Konkurse dalyvavusi mokinė Jolanta Žilaitienė džiaugiasi įgyta patirtimi: „Patirtis yra amžina gyvenimo mokykla. Nepaprastas jausmas dalyvauti tokiame konkurse, kuriame dominavo siuvimo technologinis suvokimas, tempas. Sekėsi tiek, kad grįžau su padėka... Ir kaip bebūtų kitiems keista, jokio nusivylimo, tik džiaugsmas – būti toje "virtuvėje", kurioje tikrai žinau, kaip man sekasi šeimininkauti, ne tik fasadas, bet ir vidus būna skoningas, harmoningas. Tas tiksintis laikrodis kėlė begalinę įtampa, siuvant tokį sudėtingą gaminį. Pirmą kartą siuvau tokio kirpimo suknelę. Ir tikrai negėda, kokią ją atidaviau komisijai. Trūko laiko finaliniam lyginimui. Bet visumoje esu patenkinta, o labiausiai dėkinga mokytojoms ir mokyklai už galimybę ir pasitikėjimą manimi. Tik patirtys žmogų augina, procesas kuriame jis dalyvauja. Ir tam reikia atsiduoti visa širdimi ir rankų kruopštumu. Iš viso laiko ten liko troškimas kitą metą grįžti jau pasiruošus. Užsiauginti siuvimo grakščius raumenis ir bent laimėti prizinę vietą...

Reziumė: tokią suknelę siūčiau kokias tris dienas, žinant kokio spindulio ir pločio yra sijono apačia!”

Jolanta Grublienė, Edita Jurkšaitienė,
vyr. profesijos mokytojos