Keisti šrifto dydį

Increase SizeDecrease SizeReset font to default

Smalininkų technologijų ir verslo mokykla

Sveiki atvykę!

2024-04-22 - 26

Pamokų laikas

8.00 – 8.45
8.55 – 9.40
9.50 – 10.35
10.45 – 11.30

Pietų pertrauka 11.30 – 12.00

12.00 – 12.45
12.55 – 13.40
13.50 – 14.35
14.45 – 15.30
Mano dienynas
PMIS
AIKOS SMM
LAMA BPO
Europass
lt72

Sekite mus facebook

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kviečiame į mūsų mokyklą!

Mokytojų stažuotė Vengrijoje pagal Erasmus+ programos projektą Spausdinti El. paštas
2019 m. Balandžio 05 d., Penktadienis

erasmus

Šių metų balandžio 1-5 dienomis penki Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos mokytojai buvo išvykę į „Erasmus+" profesinio mokymo projekto „Tarptautinė patirtis-profesinio mokymo kokybės užtikrinimas" Nr. 2018-1-LT01-KA102-046714"stažuotę Vengrijoje.

Pirmąją stažuotės dieną susitikome su 1CEBA vadovais, diskutavome apie švietimo sistemų panašumus ir skirtumus Lietuvoje bei Vengrijoje. Mokyklos vadovai papasakojo, kokios permainos vykdomos sistemoje šiuo metu. Lankėmės „Fáy András Transportation and Polytechnic Secondary School". Susipažinome su mokyklos mokymo baze, dalinomės mintimis, patirtimi su profesijos mokytojais, mokyklos vadovais. Vengrijoje daug dėmesio skiriama mokinių individualių kompetencijų ugdymui.

Antrą dieną lankėmės „K+K Hotels" įmonėje, bendravome su įmonės vadovais, padalinių vadovais, susipažinome su įmonės baze, diskutavome apie paslaugų įstaigų darbuotojų poreikį, profesinio pasirengimo reikalavimus. Įmonės darbuotojai dalinosi patirtimi, kaip jie dirba su mokiniais, kokie privalumai ir problemos ir ko tikisi iš mokyklų, ruošiančių aptarnavimo srities specialistus. Susitikimo metu stebėjome padavėjų bei barmenų darbą dengiant stalus ir aptarnaujant klientus įvairioms progoms, dalinomės patirtimi ir susipažinome su naujausiomis maisto ruošimo ir tiekimo tendencijomis.

Kitomis vizito dienomis aplankėme du automobilių salonus-autoservisus „Nissan Gablini" ir „Udvari Automobil Kft", kur stebėjome naujausias automobilių remonto technologijas ir susipažinome su automobilių remonto laboratorija. Mokyklos profesijos mokytojas pristatė mokymo sistemą „Žali ratai", joje naudojamus šiuolaikinius mokymo metodus. Aplankyta automobilių mechanikų rengimo mokykla turi gerą įvaizdį, laikoma prestižine mokykla. „Fáy András Transporto ir politechnikos mokykloje" susipažinome, kokias IT technologijas mokykla diegia profesiniame mokyme, diskutavome su mokytojais apie mokinių vertinimo sistemas, lankomumą, socialines problemas ir jų sprendimų daugialypiškumą.

Profesinėje mokykloje „Catering, tourism and beauty Vocational School" susipažinome su mokyklos turima praktinio mokymo baze, mokyklos valdymo modeliu, darbuotojų užimtumu ir kvalifikacijos kėlimo galimybėmis, profesinio rengimo sistema ir jos strateginiais pokyčiais Vengrijoje.

Visą savaitę viešėdami Budapešte turėjome puikių progų susipažinti ir su pačiu miestu, jo architektūra, istorija, bei kultūriniu miesto gyvenimu.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja
Valdoreza Stulgaitienė