Keisti šrifto dydį

Increase SizeDecrease SizeReset font to default

Smalininkų technologijų ir verslo mokykla

Sveiki atvykę!

2018-04-16 - 20

Pamokų laikas

8.00 – 8.45
8.55 – 9.40
9.50 – 10.35
10.45 – 11.30

Pietų pertrauka 11.30 – 12.00

12.00 – 12.45
12.55 – 13.40
13.50 – 14.35
14.45 – 15.30
TAMO dienynas
Europass
AIKOS SMM
ASU
EMP

Sekite mus facebook

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kviečiame į mūsų mokyklą!

Projektai
Transporto ir logistikos specialistų profesinių kompetencijų kėlimo projektas Spausdinti El. paštas
2014 m. Balandžio 13 d., Sekmadienis

Smalininkų TVM profesijos mokytojai Stasys Zdanavičius ir Algimantas Petraitis 2014-03-30 - 2014-04-06 dalyvavo transporto ir logistikos specialistų profesinių kompetencijų kėlimo projekte Vokietijoje.

Sklaidos medžiaga

Profesinio mokymo skyriaus vedėjas
Algimantas Petraitis 

 
Mažais žingsniais nuo profesijos link meistriškumo Spausdinti El. paštas
2013 m. Gruodžio 05 d., Ketvirtadienis

llp lt

Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos moksleivės Samanta Feiferienė ir Žydronė Bebrauskaitė dalyvavo Leonardo da Vinci projekte „Investicijos į profesinės praktikos tarptautiškumą“ Nr. LLP-LdV-2013-LT-0861.

Vokietijoje mus pasitiko ir nuvežė į praktikos vietą, apsigyvenome. Pirmiausia buvome supažindinti su saugaus darbo instruktažais, elgesio taisyklėmis. Darbo laiko ir poilsio rėžimu. Apsigyvenome, susipažinome su praktikantais iš kitų šalių, daug bendravome, kartu leidome laisvalaikį: žaidėme baulingą, krepšinį, tinklinį, tiesiog plepėjome ar naršėme internete.

Dirbome restorane, įvairiuose skyriuose pavyzdžiui vaisių, daržovių, mėsos ir t.t. Darbai ir pareigos praktikos metu keitėsi, susipažinome su darbo restorane specifika, daug pabandėme ir išmokome iš savo srities meistrų. Praktikos metu buvo pravesti du seminarai apie žuvies ir paukštienos paruošimą, mokėmės patiekalų gamybos technologijų. Seminarus vedė profesionalai, turintys daug patirties ir mokantys ją perteikti. Floristikos užsiėmimuose mokėmės kurti puokštes, dekoruoti, puošti stalus. Visų mūsų nuomone reikėtų daugiau tokių seminarų.

Per vieną mėnesį labai daug apkeliavome ir pažinome – pirmiausia Chemnice susipažinome su miestu, jo įžymybėmis, architektūra, muziejais, matėme ir pasėdėjome ant pačio ilgiausio suoliuko. Buvome elnių augintojų ūkyje. Įspūdį paliko Leipcigo architektūra ir esame dėkingi gidams, kurie labai įdomiai, su meile pasakojo apie šį miestą. Buvome Rysaer makaronų fabrike. Susipažinome su makaronų gamybos technologija, makaronų rūšimis, pažiūrėjome reklaminį filmą, pietavome gamyklos kavinėje - buvo labai įdomu. Buvome Meiben vyno gamykloje sužinojome šios vyno gamyklos istoriją, technologiją, degustavome vyną, ekskursijos vadovas daug kalbėjo apie marketingą, jo reikšmę bei galimybes. Drezdeno mieste aplankėme įžymiausius architektūrinius objektus ir dar vienas muziejus tiesiogiai susijęs su mūsų specialybe, tai Sriubos muziejus Neudorfe. Jame matėme virtuvės rakandus, indus, serviravimo reikmenis, receptų knygas – žodžiu visą sriubos istoriją.

Ar dar kartą vyktume į praktiką – taip ir kviečiame visus pabandyti, tai tikrai labai didelė patirtis profesiniu, kultūriniu, kalbos lavinimo ir tai tiesiog puiki proga susirasti naujų draugų ir išbandyti save. Norime padėkoti mūsų kuratorei Saske, kuri mus globojo, prižiūrėjo Vokietijoje.

Samanta Feiferienė,
Žydronė Bebrauskaitė

 

SlideshowFx Copyright © 2010 www.OopsTouch.com
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kitas > Pabaiga >>

Puslapis 10 iš 21